30.1.2010

Ruovikkoa auringonlaskun aikaan

 

  

Ilman sen kummempia jorinoita...
Kuvassa rantaruovikkoa auringonlaskun aikoihin Helsingin Vanhankaupunginlahdella. Jotenkin tykästyin tuohon savupiipusta tupruttavan savun läpi suodattuvaan, laskevan auringon valoon. Näitä kuvia tulee sitten vielä lisääkin, uskoisin :)

8 kommenttia:

 1. Nämä on hyviä, ehkä oma maku pitäisi ilman savuja vielä enempi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos JP! :)
  Mutta auringonlaskua saisi olla kumminkin? Niinkö tarkoitat?

  VastaaPoista
 3. Kyllä korret utuisen (bokeh9 tavaanrannan edessä auringonlaskussa.
  Tuommoinen visio tuli mieleen kuvaa katsellessa.

  VastaaPoista
 4. kauniin rauhallinen tunnelma kuvissa - vaikka tiedän, että oikeasti oli "metsästys" päällä. :) auringonlasku on aina vähän raukea näky.

  VastaaPoista
 5. OK, JP!

  Muistaakseni minulla on muutama tuon tyyppinen kuva, tosin samalta retkeltä ja lokaatiosta, ja auringon valo suodattu tuon savun läpi. Mutta niissä kuvissa tausta on voimakkaamin sivuroolissa (bokehin takia). Tarvii katsoa jos postaan nuo kuvat joskus.

  VastaaPoista
 6. Juu, tikka, tunnelma ja seura oli mukavaa :)
  Ja metsästys oli toki päällä, mutta oli jo liian myöhä viiksitimalien kunnolliseen havainointiin, mutta ei se mitään. Toivottavasti tulee uusia tilanteita eteen...

  Katselin BirdLifesta, että siellä Vanhankaupunginlahdella (VKL) oli valkoselkätikasta usemapi havinto samoin oli viiksitimalista. Varmaan siellä ruovikossa niitä on. Toisaalta viiksitimaleista tuntui olevan runsasti havaintoja Espoon Kaitalahdesta ja sen rantaruovikoista. Kenties se paikka kannattaisi katsastaa...

  VastaaPoista
 7. voi että, vai oli seura mukavaa.. :) kiitos vaan itsellesikin viikonloppuni piristyksestä! totesin itsekin tuon espoon kaitalahden tiira-palvelusta, mutta hakiessani google mapsilla ei löytynyt espoosta kaitalahtea. sen sijaan helsingistä (kaakosta) sellainen löytyy, vieläpä jonkun laajemman viheralueen perältä. tiedä sitten onko sama kaitalahti. luulen että ongelma sielläkin olisi tietää, missäpäin hehtaarien ruovikkoa niitä lintuja lymyää. silti tekisi mieli yrittää.

  VastaaPoista
 8. Jos tulevana viikonloppuna on aurinkoista ja muutenkin hyvää keliä, voisi vaikka Vanhankaupunginlahdella pyörähtää uudelleen ja kenties katsastaa tuon Kaitalahden myös. Saas nähdä...

  Ehkä ne lymyää kun menee katselemaan, mutta voihan niitä tuurilla onnistua edes näkemään...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!