9.1.2010

Hehku

 

"Loistava" päivä. Piti viitisen tuntia sitten lähteä autolla asioille ja kauppaan, mutta auto ei sitten ollut kanssani siitä samaa mieltä. Liekö reilulla -20°C pakkasella ollut osuutta asiaan, mutta auto ei inahtanutkaan, vaikka oli ollut piuhan päässä pari tuntia. Mahtava homma! No olin kyllä aavistellut, että näin voisi kylmän talven tullen käydä. Auton 10 vuotta vanha alkuperäisakku piti jo  syksyllä uusia, mutta jäi vain taas ja nyt kostautui. No onneksi sain kuitenkin käynnistys apua, että pääsin liikkeelle ja ekaksi akkukauppaan hakemaan uuden akun. Toivottavasti huomenna olisi hieman lauhempaa, että tarkenisi sen akun vaihtaa...

Ja sitten itse postaukseen, eli kun ulkosalla on nyt niin kylmää, niin ajattelin postata pari "lämmittävää" kuvaa hehkuvasta hiilloksesta. Jospa se edes ajatuksen/mielentasolla lämmittäisi hiukan...

6 kommenttia:

 1. Kyllä noi lämmittää =) Täällä mammamaisesti villatakki ylläni yritän pitää itteeni lämpösenä, niin noi kuvat kyl lämmitti entisestään :)

  VastaaPoista
 2. jaahas, no et ollut ainoa jonka kulkupeli tänään hyytyi. meiltäkin joku perhe pyysi apua (akkukaapeleita) parkkihalliin simahtaneelle autolleen. vaan eikös sulle tarjoutunut tuosta hyvä tilaisuus KÄVELLÄ?! itse taisin vähän palelluttaa poskiani tänään lenkillä, kirvelevät meinaan nyt.

  mistä kuvat on, mökiltä? olisiko siinä hiilloksen ympärillä ollut kauniskin takka? herätti uteliaisuuteni.

  VastaaPoista
 3. Mou Rire,

  Minulla tuntui tuossa loppuviikosta, että nyt tulen kipeäksi. Päätä särki, oli kylmä olo, aivastutti. Nukuin nyt viimeiset pari yötä ihan vaatteet (oloasu) päällä, kun kämppän tuuletusikkunoista veti tolkuttomasti. Kylmäilma tuli ihan sukkana sisään, kun tuuletusikkunoiden tiivisteet on näemmä huonot ja sisempi ikkauna ei paina riittävästi ulompaa ikkunaa karmeja vasten...
  Koitin hieman fiksata, mutta ei se paljoa auttanut...

  Vielä ei sitten kuitenkaan suurempia sairastumisen oireita tullut, eli kuumetta ja kunnon nuhaa. Pikkuniiskutusta on, mutta ei se ole oikeastaan vielä nuhaa.

  Kaikki mikä lämmittää, auttaa, jopa kuvat :)

  VastaaPoista
 4. tikka: "jaahas, no et ollut ainoa jonka kulkupeli tänään hyytyi. meiltäkin joku perhe pyysi apua (akkukaapeleita) parkkihalliin simahtaneelle autolleen."

  No en varmasti ollut ainoa, sen uskon. Kyllä konepeltiä näytti olevan ylhäällä monessa paikassa. Minä sain onneksi akkukaapeleilla virtaa velipohjalta joka oli mutsin kanssa menossa kauppaan, tulivat sitten tästä minun kautta, että sain koslani käyntiin.

  tikka: "vaan eikös sulle tarjoutunut tuosta hyvä tilaisuus KÄVELLÄ?!"

  Teoriassa kyllä, mutta sitä akkua olisi ollut aika raskasta kanniskella. Ensin hakea se n. 3 km:n päästä ja tuoda sitten kantaen kotiin (no pulkalla olisi voinut vetää tietty, mutta ei ole pulkkaakaan)...
  Sitten vielä olisi pitänyt kävellä kauppaan, johon myös on jonkin verran matkaa. Ja olin myös menossa mökille illalla, joten senkin takia auto oli hyvä saada käyntiin. Vaihdoin akun tänään mökillä, vaikka keli oli ulkona vielä kylmä -15°C.
  Kenties on otettava liikunta ihan erillisenä, vaikka hyötyliikunta on myös hyväksi:)

  tikka: "itse taisin vähän palelluttaa poskiani tänään lenkillä, kirvelevät meinaan nyt."

  Se on salakavalaa tuo pakkanen, varsinkin jos on tuulta, niin helposti palelluttaa itsensä. Sanovat vain, että erilaisia pakkasrasvoja ei kannata käyttää, vaan ne saattaa aiheuttaa paleltumista, pikemminkin kuin ehkäistä sitä.
  Sielläpäin on kylä hyvä mahdollisuudet hyötyliikuntaan ja kuvaukseen siinä ohella, joten se on tavalan hyötyliikuntaa. Itse kuvasin vain ihan pihapiirissä taas. En ole purkanut kuvia vielä, mutta jos on muutama hyvä otos, niin avaan tuon toisen blogin taas ja postaan sinne jokusen kuvan lähiaikoina...

  tikka: "mistä kuvat on, mökiltä?"

  Mökiltä ovat.

  tikka: "olisiko siinä hiilloksen ympärillä ollut kauniskin takka? "

  Ei ole mikään muurarin mestarinäyte tuo takka, vaan aika perinteinen. Ei ole mielestäni ollenkaan koristeellinen tai näyttävä, vaan aika tavanomainen kivikasa. Siksi koitin rajata kuvat vain hiillokseen, muutaman kuvan otin myös kipinäritilän läpi, mutta ne ei olleet kovin erikoisia kuvia.

  Akun lisäksi tuli muutakin murhetta viikonlopun aikana kun lämminvesivaraaja alkoi vuotamaan mökillä ja se pitää pikaisesti uusia. Ensiviikonloppuna pitäisi kai sitä vanhaa koittaa hilata saunan lauteiden alta pois ja koittaa saada uusi tilalle...

  VastaaPoista
 5. Tuohon vielä ku lykkäis pätkän Hampparin käyrää!
  Kiitos lämmikkeestä.

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä vaan, Arjaanneli! :)

  Ja mikä jottei Hampparin käyrää tuossa voisikin paistella, hyvinkin :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!