17.2.2010

Uimamaisteri

 
Paikoillanne, valmiit...
 
 
...hep!
 
 
  
  
  

Koskikaran uintikuvioita on mukava seurata. Jotenkin vaikea käsittää, kuinka se kohtalaisen virtaavassakin vedessä pystyy etenemään vastavirtaan lähes vaivattoman näköisesti. Olen jotenkin suorastaan ihastunut tähän sitkeäluontoiseen ja kylmää pelkäämättömään koskikaraan lintuna. Sen puuhia seuratessa aika menee joutuisasti...
Postitin nämä kuvat tämän blogin puolelle, kun näistä ei kauhean tarkkoja ja teräviä tullut. Mukavia tilannekuvia kuitenkin, mielestäni.

2 kommenttia:

 1. mukava molskahdus. :) en näkisi sen kummempaa epäterävyyttä missään näissäkään kuvissa, tuskin suljinaikaa lyhentämälläkään olisi tarkkuus parantunut. etäisyys oli vissiin aika optimaalinen linssillesi: se sai antaa kaikkensa mutta ei pettänyt tehtävässään. jos kaipailet jotain ammattikuvaajien otoksia, niihin tarvitsisi varmaan ennen kaikkea isompikennoisen kameran. pikselöityminen tuppaa haittaamaan amatööri/semipro-kameroilla otetuissa kuvissa viimeistään kuvia suurennettaessa.

  VastaaPoista
 2. On mukava molskahdus :)
  Ihan kun vedessä olevaan "kuoppaan" hyppäisi tuo kara :)

  tikka: "en näkisi sen kummempaa epäterävyyttä missään näissäkään kuvissa"

  No ei nämä ehkä niin huonoja sitten ollukaan. Olosuhteisin nähden ihan kohtalaisia, voitaneen sanoa...

  tikka: "tuskin suljinaikaa lyhentämälläkään olisi tarkkuus parantunut."

  Voi hyvin olla. Ei näissä kauheasti liike-epäterävyyttä ole, kenties tarkennus ei aina ole ihan "just" kohillaan, kun käytin muistaakseni kertatarkennusta, enkä jatkuvatoimista tarkennusta, ja lintu saattoi ehtiä hiukan liikkua välillä ennen kuin painoin laukaisimen pohjaan...

  tikka: "etäisyys oli vissiin aika optimaalinen linssillesi: se sai antaa kaikkensa mutta ei pettänyt tehtävässään."

  Oli, uskon niin. Etäisyys karaan oli arvioini mukaan näissä kuvissa noin 6 - 7 metriä

  tikka: "jos kaipailet jotain ammattikuvaajien otoksia, niihin tarvitsisi varmaan ennen kaikkea isompikennoisen kameran."

  No en kaipaa sinänsä :)
  ...mutta jotenkin nälkä kasvaa ja toivoisi osaavansa ottaa parempia kuvia. Sinänsä olet oikeassa, että isokennoisella kameralla saisi laadukkampoia kuvia, epäilemättä, mutta tällä hetkellä tarkoituksiini sopii tämä "kroppikennoinen" kuvakenno paremmin.

  tikka: "pikselöityminen tuppaa haittaamaan amatööri/semipro-kameroilla otetuissa kuvissa viimeistään kuvia suurennettaessa."

  Näin se on. Tiettyä rajaa enempää ei voi kuvankäsittelyssä rajata, tai kuvan laadun heikkenemisen näkee selvästi. Kroppikennoinen kamera sopii nyt näihin lintukuviin hyvin kun siinä on tuo "kroppikerroin" joka tuo zoomiin lisää millejä...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!