10.2.2010

Merimaisema tammikuussa

 

Siinä on vene jo valmiudessa, odottamassa kesää ja veneilykauden alkua.

Hyvä olla ajoissa... :)

8 kommenttia:

 1. Aivan mahtava kuva! Hienot värit ja kaikki. Tykkään!!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mou Rire!

  Kuva näyttää tästä työkoneelta katsottuna hiukan tummemalta kuin kotikoneelta katsottuna, mutta hyvät värit on minunkin mielestä, edelleen :)

  VastaaPoista
 3. On hyvä, värit on vahvat ja sopii kuvaan.

  VastaaPoista
 4. Tuossa kuvassa on ilmeisesti vielä ns. sinisen hetken viime rippeet näkyvissä, JP.
  Jos olisi ollut 15-20 min aikaisemmin paikalla, olisi voinut olla vielä parempi tunnelma saatavissa kuvaan...

  VastaaPoista
 5. jape, vinkkinä sanoisin että kelloa saattaa saada käännettyä kuvissa taaksepäin levels-säädöllä. :) samalla horisontti suoraan!

  VastaaPoista
 6. tikka: "jape, vinkkinä sanoisin että kelloa saattaa saada käännettyä kuvissa taaksepäin levels-säädöllä. :)"

  Totta! En huomannut kokeilla. Toinen vaihtoehto olisi kenties ollut Curves-säätö, jolla olisi tummaa päätä voinut hiukan koittaa vaalentaa.

  tikka: "samalla horisontti suoraan!"

  Heh heh hee - arvasin, että huomautat asiasta :)
  Itse asiassa tuossa kuvassa on jo hiukan korjattu horisonttia, mutta ei riittävästi. Koitin nimittäin säästää tuon keskellä oikealla olevan puunkarahkan yksityiskohtana. Jos olisin suoristanut horisonttia enemmän, olisi puunkarahka rajautunut keskeltä...
  Toisaalta, olisihan sen voinut sitten kyllä rajata kokonaan pois, ei se kovin tärkeä yksityiskohta kuitenkaan ole.

  Pitää illalla kokeilla, mitä levelsillä ja/tai curvesilla olisi saanut aikaan kuvaan...

  VastaaPoista
 7. ai niin, voinen vielä antaa samaa vinkkiä kuin jp minulle aikoinaan eli sinisyys korostuu ehkä vähän liikaa (ainakin minun näytölläni). makuasioita toki, mutta varsinkin luonnolliseen tulokseen pyrkiessä on hyvä muistella miltä kohde näytti silmin katsottuna. yritän itse samaa.

  VastaaPoista
 8. tikka: "ai niin, voinen vielä antaa samaa vinkkiä kuin jp minulle aikoinaan eli sinisyys korostuu ehkä vähän liikaa (ainakin minun näytölläni). "

  Jep, sinisyys korostuu. Mutta ero on merkittävä, kun vertailen tässä kotikoneela kuvaa ja työkonella; tässä kuva on lähes "miellyttävä" (joskin hiukan liian sininen). Työkonella kuva on selkeästi tummempi. Ehkä näyttöjen Gamma-säädöt eroaa tosistaan aika paljonkin?

  tikka: "varsinkin luonnolliseen tulokseen pyrkiessä on hyvä muistella miltä kohde näytti silmin katsottuna. yritän itse samaa."

  Totta, tähän luonnollisuuteen pitää pyrkiä yleensä. Se on ainakin tavoitteeni pääsääntöisesti, jollen joskus ehdointahdoin ole hakemassa jotain muuta kuvasta/kuvalta...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!