20.2.2010

Karan ruokatauko

 
  
  
  
...tai ei kai koskikaralla mitään erillistä ruokataukoa ole. Se tuntuu hakevan ravintoa tuolta koskesta koko ajan :)

Noissa ylhäällä olevissa kuvissa kara onkin löytänyt jonkin herkkupalan. En tiedä millaista ravintoa tuolla kosken pohjalla on, enkä tullut hakeneeksi tietoa siitä, millainen koskikaran ruokavalio on, mutta jonkinlaiselta kotilolta tuo karan saalis näyttää...
Hyvää se varmaan on kumminkin! :)

Kuvista sen verran, että ISO400, f/5.6 ja polttoväli 400 mm oli kaikissa näissä kuvissa. Kolmea ensimmäistä kuvaa on lievästi rajattu. Neljättä hieman reilummin. Näitä ruokailukuvia olisi ollut enemmänkin, mutta valtaosa oli kaukaa kuvattuja, joten niistä ei saisi niin kauhean hyvin selvää...

6 kommenttia:

 1. kylläpäs täällä on kuvia! postaustahti kiihtyy ja minulla reagoimistahti hidastuu.. edelleen täytyy sanoa, että veit koskikaran kuvaamisen kerrasta ihan eri tasolle kuin omani. tuo on ihailtavaa, että lähtee yrittämään asiaa uudelleen ilmeisen kovan tahdon ja hyvän suunnitelman kanssa: noin niitä tuloksia syntyy!

  VastaaPoista
 2. tikka: "kylläpäs täällä on kuvia! postaustahti kiihtyy"

  No nyt varmaan taas hidastuu postaustahti, kelvolliset kuvat on "lopussa", lähestulkoon. :|

  Olen tässä jo suunnitellut uutta kuvausretkeä, jotta saisi uutta materialia. Kun nyt olisi vaan hyvät ilmat, eikä tulisi enään lunta (eikä vettä vaihtoehtoisesti)...

  tikka: "minulla reagoimistahti hidastuu.."

  No ei hätää, kiva että ehdit kommentoida kuitenkin. Ei tässä mitään hätää ole, ehtiihän sitä ja kiireensä kullakin...

  tikka: "edelleen täytyy sanoa, että veit koskikaran kuvaamisen kerrasta ihan eri tasolle kuin omani."

  No mahdollinen "eri taso" johtuu vain kalustoedustani, eli lähinnä tuosta pitemmästä putkesta, ei niinkään erityisesti kuvaustaidostani.

  tikka: "tuo on ihailtavaa, että lähtee yrittämään asiaa uudelleen ilmeisen kovan tahdon ja hyvän suunnitelman kanssa: noin niitä tuloksia syntyy!"

  No tämän kyllä myönnän ja allekirjoitan. Oli kova halu saada edes hiukan parempia kuvia, kun ne ekat kuvani oli niin huonoja. Lisäksi jotenin ihastuin tuohon lintuun ja se tekemisen seuraamiseen.

  Tarkoitaa sitä, että varmaan yritän vielä käydä sitä katsomassa jos tulee aurinkoinen keli ja päivä on muuten sopiva. Jostain kuulin, että Seurasaaressa on nähty jotain pöllöjä. En siellä ole koskaan käynyt. Ehkä siellä ei pöllöjä bongaisi, mutta siellä voisi käydä muutenkin...

  VastaaPoista
 3. koko viikon loppupuoli on ollut täällä toivottoman pilvistä. plussan puolella kun mennään, isoja lumi- ja jääkönttejä vielä tipahtelee katoilta jalankulkijoiden päälle.. ja on LIUKASTA. ei siis pahemmin kiinnosta ulkoilla, ei kuvaus- eikä muussakaan mielessä.
  toivotaan muutosta, joko kylmentyvää/kirkastuvaa tai pikaista kevättä!
  talitintit ainakin ovat jo villeinä; laulavat äänekkäästi, etsivät sopivia pesäkoloja ja jahtaavat toisiaan puissa.
  seurasaaressa pitäisi kyllä käydä. :)

  VastaaPoista
 4. tikka: "koko viikon loppupuoli on ollut täällä toivottoman pilvistä."

  Totta, niin täälläkin. Koko pe-su oli ihan synkkää, tukkoista ja taivas ihan tasaisen harmaan maton peitossa. Ke-to oli tällä todella kauniit, aurinkoiset, päivät ja ne antoivat toivetta paremmasta, mutta ei, keli muuttui sitten ihan tyystin viikonlopuksi :(

  tikka: "plussan puolella kun mennään, isoja lumi- ja jääkönttejä vielä tipahtelee katoilta jalankulkijoiden päälle.. ja on LIUKASTA."

  Jep, nyt on ihmisiä tippunut katoilta ja katoilta lunta ihmisten päälle todella paljoin ja väkeä on sairaalassa, joku oli kai kuollutkin. Itsekin olin vkl mökillä ja suurin urakka tänään oli pudotella suojaantuvaa - lähes metrin paksuista - lunta mökin katolta pois ja liukasta oli. Kyllä meninaan hiki lensi, kun koitti moista lumikuormaa saada mökin huopakatolta pois.

  tikka: "toivotaan muutosta, joko kylmentyvää/kirkastuvaa tai pikaista kevättä!"

  No kylmentyvää on ainkin luvattu ensiviikolle. Toivottavasti ensi viikonloppu olisi kaunis, niin voisi lähteä kuvausreissulle.

  tikka: "talitintit ainakin ovat jo villeinä; laulavat äänekkäästi, etsivät sopivia pesäkoloja ja jahtaavat toisiaan puissa."

  Aivan, voin vahvistaa tämän. Kuuntelin lumen katolta pudottelun lomassa taukoa pitäessän aina välillä linnun laulua ja sitä oli runsaasti, erilaista laulua. Lintuja en nähnyt kovin montaa, paitsi yhden pörhistelijän ylhäällä koivussa. Koitin kiikarilla katsoa, että mikä se on (kameralla ei ulottunut), mutta en saanut selkoa taivasta vasten. Katselin lähes pystysuoraan ylös, jolloin lintu jäi varjonpuolelle taivaaseen nähden joska tukkoisuudestaan huolimatta oli selvästi kirkkaampi kuin lintuun tuleva valo.

  tikka: "seurasaaressa pitäisi kyllä käydä. :)"

  Niin pitäisi.:)

  Tältä nettisivuilta luin ja näin kuviakin harmikseni siitä, että tällä hetkellä pöllöjä ei kovin montaa enään taida Seurasaaressa olla jäljellä. Ne suorastaan putoilevat nälästä uupuneina puiden oksilta maahan kuolemaan. Tällaisen kuvasarjan näin...
  Runsas lumi on koitunut monen pöllön kohtaloksi tänä talvena.

  Mutta joka tapauksessa siellä Seurasaaressa olisi kiva käydä, uskon niin.

  VastaaPoista
 5. juu, pitää vissiin varoa katoilta tippuvan lumen lisäksi myös katoilta tippuvia lumenluojia - ja jopa pöllöjä! (oikeasti, surullista että luonnon kiertokulkuun kuuluu myös tämä kuolemispuoli, pöllöjen kohdalla siis.)

  mitenkähän muuten käy jos kevät tulee kertarysäyksellä ja kaikki lumi sulaa kerralla? vielä samalla kun meren jäät alkavat nopeasti sulaa.. ohhoh!

  VastaaPoista
 6. tikka: "(oikeasti, surullista että luonnon kiertokulkuun kuuluu myös tämä kuolemispuoli, pöllöjen kohdalla siis.)"

  Totta, näin on. Se tässä on murheellista, kun se menee sen kautta että vallan nääntyvät, kun ei ole niitä myyriä tai hiiriä saaliiksi, kun ne on paksun lumivaipan alla suojassa, vaikka pöllö onkin taitava niitä kuulostelemaan lumen läpi ja jopa nappaamaan.
  Jostain luin sellaistakin, että heikentyneitä pöllöjä olisi jäänyt joidenkin muiden petolintujen saliiksi ja jopa toisten, isompien pöllöjen, evääksi...

  Jos kevät tulee kertarysäksellä, niin vettähän on joka paikassa sitten, pitkän aikaa, ja vesistöjen ja meren pinnat korkealla...
  Vesistöt ja ojat ei vedä ja maasto on märkää pitkän aikaa.

  Jossain "sääprofeetat" sanoi että lunta tulee maaliskuun loppuun asti...
  En tiedä pitäneekö paikkansa...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!