5.3.2010

Pieniä epäselvyyksiä, osa 2

Seuraavassa jatkoa kaukaa kuvattujen lintujen sarjalle, jossa optiikka ei ole lähimainkaan ollut riittävä ulottuvuutensa puolesta ja kuvat on jääneet varsin heikkolaatuisiksi. Kuvat on kuvattu Sigma 120-400 mm -objektiivilla ja Sony A300 -kameralla heinäkuun alkupuolella 2009. Kuvia on reilusti rajattu siten, että rajaamalla pisimmäksi sivuksi on jäänyt 1500 pikseliä. Kuvankäsittelyn lopuksi kuvat on vielä muunnettu 1280 pikselin resolutioon (pisin sivu).

 
  
Nämä kuvat on otettu Espoon Suomenojalla. Jotain aavistusta linnusta olisi, eli on kenties lapasotkanaaras, mutta en ole ollenkaan varma...

 

  
Nämä kuvat on kuvattu Espoon Laajalahdella Maarin lintutornista. En tiedä mikä lintu on kyseessä, en osaa edes arvata. No tietenkin - minun tuurillani - tämä on sitten joku "varpunen" vain, mutta en sitä tunnista :)Tämä on kuvattu myös Maarin tornilta. Ei aavistustakaan mikä lintu voisi olla kyseessä. Kenties "vain" joku nuori lokki, erikoisessa nuoruusajan puvussaan. En tiedä suoraan sanottuna.

3 kommenttia:

 1. Eka on vähän vaikeampi. Joko se on nuori lapasotka tai nuori tukkasotka. Olen aika varma, että se on tukkasotka.
  Muut kuvat ovat helppoja. Toinen lintu on nuori västäräkki ja kolmas töyhtöhyyppä.

  VastaaPoista
 2. No, voi että oliko nämä näin helppoja?
  En millään olisi keksinyt että keskimmäinen on västäräkki, niin epävästäräkkimäiseltä se näyttää minun silmiin. En myöskään arvannut että alin olisi töyhtöhyyppä. No näin käy kun silmä ei ole harjaantunut...

  Ulkona on todella kaunis ilma, joten lähden kuvailemaan :)

  Palaan myöhemmin vielä näihin lapasotka / tukkasotka kuviin, jos jotenkin saisi varmuutta kumpi on kyseessä...

  VastaaPoista
 3. Olisin taipuvainen sanomaan, että tämä mahdollisesti on kuitenkin lapasotka naaras. Kun katsoo kuvia suurempana, niin kuvien linnulla on nokan tyvessä valkoinen, kohtalaisen selvä laikku.

  Lintukirja kertoo tukkasotkasta seuraavaa:
  "Niskatukka" ja mustavalkoinen höyhenpuku tekevät tukkasotkakoiraan tunnistamisesta helppoa. Ruskeammalla naarallakin on niskatöyhtö, mutta lyhyempi. Nuoret ja naaraat voi sotkea lapasotkaan, mutta lapasotkalta puuttuu niskatöyhtö ja tukkasotkan nokankärki on laajemmalti musta

  En huomaa tällä kuvieni linnulla töyhtöä ollenkaan. Lisäksi lintukirjan kuvituksessa mainittu lapasotkanaaraan valkoinen laikku nokantyvessä tällä näytäisi olevan, joten pitäsin hyvin mahdollisena (mutta en suinkaan varmana) että kyseessä olisi lapasotkanaaras.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!