30.12.2009

Sulaa...Hieman ajankulua ja harjoittelua jälleen. Kuvamanipulaation kohteena tällä kertaa joulun aikaan kuvaamani pihatuli. Koitin aluksi maskata värilliseksi vain itse liekin, mutta se osoittautui hankalaksi tehdä edes tyydyttävästi (no yksi versio minulla on, mutta en ole siihen tyytyväinen), joten luovuin enemmästä yrittämisestä ja päätin keskittyä pihatulen sydämen ympärille muodostuneen sulan esiin ottoon. Tuo onnistui ihan kohtalaisen hyvin, joskaan ei täydellisesti. Olen kuitenkin itse kuvaan kokonaisuudessan ihan tyytyväinen. Mukava, itseäni miellyttävä, kontrasti mustavalkokuvan, mehevän punaisen sulan ja siitä heijastuvan keltaisen liekin välillä.

5 kommenttia:

 1. Oij, toihan on kyl nätti kuva =) tosin ei vissiin yllätä, ku on punaista, että mä tykkään ;D

  VastaaPoista
 2. heh heh - aavistin, että punainen saattaisis esim. sinut "herkistää" :)
  Se on ihan tuon väristä tuo steariinivahaa jota tuossa on. Eli en ole sitä mitenkään värjännyt...

  Pidän itsekin kuvasta. En tiedä saisiko tuosta hyvän taulun...
  Voisi saadakin, pitänee kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Hyvin on eroteltu, mitä tekniikkaa käytit?

  VastaaPoista
 4. Käsittelin kuvaa Paint Shop Pro X2:lla (PSP). Kopioin kuvan ensiksi uudelle tasolle, jolloin taustalla (background layer) oli alkuperäinen värikuva ja toisella tasolla oli kopio tuosta taustasta.

  Sitten loin taustatasolle säätötason (adjustment layer) ja valitsitn säätötasoksi Chanel Mixerin, jolla muutin taustakuvan mustavalkoiseksi.

  Seuraavaksi loin aiemmin "ylemmäs" kopioimalleni taustatason kuvalle maskitason. Tämän jälkeen lähdin vain pyyhekumilla (Eraser Tool) poistamaan maskia maskitasolta halutuista kohdista. Ekaksi isommala pyyhkimellä krouvimmin ja sitten reunoilla pienensin pyyhekumia, jotta sai tarkemmin työskeneltyä.

  Kun olin tyyytyväinen, niin yhdistin yelmmän tason värikuvan ja maskin (Merge group). Tämän jälkeen yhdistin kaikki tasot yhteen Merge all (Flatten) -käskyllä.

  Jäljellä oli vielä kuvan suoristaminen, rajaus, pienentäminen blogikokoon ja terävöinti (Unsharp mask). Nämä tehtyäni muunto JPG:ksi ja Voila, valmista :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy lisätä vielä, että tykästyin tähän kuvaan sen verran, että taidan koitaa tehdä siitä taulun. :)
  Täytyy vain rajata se uudelleen 3:2 -kokoon tai 4:3 -kokoon (nyt rajaus on epämääräinen) ja jättää pienennys blgikokoon tekemättä.

  Kannataa siis säästää kuva editointi muodossa. Minulla on PSP:n omassa formaatissa pari kopiota kuvasta jossa on vielä kaikki säätötasot ja maskitasot tallella, eli olen tallentanut tilanteen juuri ennen tasojen yhdistämistä, jotta voin vielä muuttaa kuvaa jos tulee tarpeen...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!