20.8.2010

Tampere AirShow Potretit 1

Olen koittanut hiukan treenata potrettikuvausta ja tähän tarjoutui hyvä tilaisuus tuolla taannoisessa Tampere International Air Show -tapahtumassa jossa kävin. Jonkin verran hankaluuksia tuottaa se, että koitin kuvata useimmiten vaivihkaa, jotta kohde olisi "luonnollisimmillaan". Vaikka ollaankin yleisellä paikalla niin ei sitä objektiivia voi oikein toisen kasvoihin viedä kiinni... :)
...siksikin vaivihkaa kuvaaminen oli paras, joskin siinä tulee välillä hätäiltyä itse.

No tämä on vasta alkutaivalta ja opettelua, joten ei nämä nyt niin laadukkaita vielä ole. Lisäksi kuvat on käsitelty vain RAW-muunnosohjelmassa, kun muunsin kuvat RAW -> JPG. En käyttänyt siis varsinaista kuvankäsittelyohjemaa ollenkaan näihin. Nopeutti kokonaisprosessointi aikaa huomattavasti.

Sain näitä potrettikuviakin sen verran, että näistä tulee varmaankin muutama eri postaus. Laitan nyt esiin 6 ensimmäistä kuvaa.Kommentit ja vinkit tervetulleita. Mielipiteet rajauksista?

4 kommenttia:

 1. Hyviä ilmeitä on löytynyt, varsinkin tuo ensimmäinen on hauska. Minä en tosin osaa sanoa mitään ihmisten kuvaamiseen, se on itselleni niin vieras laji.
  Varmaan jonkinlaine luonnekysymys, kenellä ihmiskuvaus "lajina" sopii. Olisin itse tosi arka kuvaamaan salaa vieraita ihmisiä, en uskaltaisi lupaa kysymättä varmaan kuvia alkaa ottaa. Kasveiltakin kun joskus kysy ensin lupaa että sopiiko jos otetaan kuva ku olet niin kaunis siinä. :)

  VastaaPoista
 2. Pyysit kommenttia, joten tästä tulee. Alimmainen kuva ehdottomasti miellyttää itseäni eniten; siinä on paitsi miellyttävän näköinen lentäjä myös aihe kokonaiseen tarinaan. Keskustelukumppani, jonka niskan ja osan selkää näemme, lohkaisee vitsin, jolle yhdessä nauretaan. Pelkkä kasvokuva ei olisi ollut niin kiinnostava. Ponnaripäinen aurinkolasityttö on kaunis, mutta pelkkä pää ei kiinnosta kuin hetken. Alaspäin katseleva valkopuseroinen nainen on jo paljon kiinnostavampi. Hänen kasvoiltaan voi nähdä keskittyvän, hiukan hämmästyneen ilmeen. Otsa rypistyys; jokin ei ehkä suju odotusten mukaan. Nuori tyttö vesipullon kanssa poseeraa kuvaajalle tietäen olevansa kaunis. Ehkä hän on tullutkin enemmän katsottavaksi kuin katsomaan? Pelkkä kauneus ei ole kiinnostavaa. Toiseksi ylimpänä olevalla nuorella miehellä on hauska toukka lippiksessään, ja muutenkin hänellä on kivaa. Ylimmäisen kuvan nuori nainen herättää uteliaisuutta. Miksi moinen ilme? Kuvaa katsoo useammankin kerran kyllästymättä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista uuvana! :)

  Ihmisten kuvaaminen on itsellenikin vielä vaikeaa ja vierasta. En halua vain itseäni "sitoa" lintujen, hyönteisten ja kasvien kuvaajaksi vaan pitää kaikki suunnat avoimena ja mahdollisena. Minulle vaivihkaa kuvaaminen on "elinehto" henkilökuvauksessa ainakin vielä toistaiseksi, kun olen varsin ujo luonteeltani. Kun kuvat ovat asiallisia, niin en näe ongelmaa vaivihkaa kuvaamisessa...

  VastaaPoista
 4. Paljon kiitoksia Delilah kuvien arvioinnista :)

  Todella mukava kuulla mitä toinen näkee kuvissa.
  Ponnaripäinen aurinkolasityttö on sotilashenkilö myös, mutta rajasin hänestä näkyviin vain kasvot, ajatuksena, että huomio kiinnityisi kuvaheijastukseen aurinkolaseista. Ehkä olisi pitänyt rajata vielä enemmän, jättäen lähes pelkät lasit kuvaan...

  Ylimmän kuvan tytöllä oli muutama muukin hauska ilme, otin hänestä pari muutakin kuvaa...

  Toisen ja alimman kuvan miehet ovat todellakin lentäjiä, amerikkalaisia käsittääkseni. He myivät ilmeisesti oman lentokoneosaston kankaisia hihamerkkejä ja T-paitoja siinä ohessa kun esittelivät koneitaan maassa. Alimman kuvan kaverista on oikein poseerauskuvakin (ei tässä postattuna kylläkään). Hän (tai varmaan kaikki lentäjät) ovat tottuneet poseeraukseen. Hänen katse viivähti tovin minussa, kun tähtäilin ja siten hän katsoi hiukan sivuun, jolloin hän tuntui olevan valmis kuvaan... :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!