13.8.2010

Muotikuvausta

Olin kesäkuun alkupuolella menossa Kaisaniemen kasvitieteelliseen kuvaamaan, kun matkalla sinne törmäsin rautatientorille pystytettyyn moottoripyörä -aiheiseen  teema-alueeseen. En oikein tiedä miksi tuota kutsuisin, mutta siellä oli jättiscreeniä, josta ilmeisesti oli tarkoitus katsoa joku MotoGP -kilpailu päivän aikana. Sitä odotellessa alueella oli erilaista leikkimielistä kilpailua jne. Se, mikä minun huomioni kiinnitti, oli jonkinlainen muotinäytös, jossa esiteltiin moottoripyöriin liittyviä asusteita ja varusteita. No mikäpä siinä, tuossa avautui siis mukava mahdollisuus harjoitella hieman henkilökuvausta, jopa muotokuvia (tavallaan), vaikka mallit eivät paikoilla kauaa pysyneetkään :)
No yrittää piti ja kuvia tuli varsin paljon. Seuraavassa muutamia onnistuneempia ja omaa silmää miellyttäviä. Kuvia on kuvankäsittelyssä rajattu ja pystykuvia muutettu vaakakuviksi, koska toimi rajauksen kannalta paremmin siten, mielestäni.

Tämä kolmen viimeisimmän kuvan sarja yllä on omasta mielestäin hyvä ja olen siihen varsin tyytyväinen.

Säästin kuitenkin helmen pohjalle: 
Siinä kanssakuvaaja, jonka kuvausote ja -asento on selvästi ammattimaisempi kun minun suorilta jaloilta otetut räpsäisyt :)

4 kommenttia:

 1. On hyviä tipuja kuvissa!

  Alimmainen valokuvaaja on kyllä venyttänyt housut äärimmilleen, tuon syvempään ei olisi voinut kyykistyä;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos JP! :)

  Malleja oli muitakin, valikoin tähän postukseen nyt nämä koska kuvat onnistuivat mielestäni ehkä parhaiten. Saatan postata joskus muutaman kuvan lisää tästä samasta tapahtumasta. Lavalla oli mm. Miss Suomi Viivi Pumpanen, josta myös aika monta kuvaa...
  Kuudennessa kuvassa ylhäältä vasemmalla kuvassa oleva utuinen tatuoitu käsi on sen Viivin ex-sulhon Pezhman Ahmadin...

  Alimman kuvan valokuvaajan housut antaa selvästi tukea ja jämäköittää kuvausasentoa -> saattaa tuottaa tuloksena laadukkampia kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Puhtaasti tätimäinen näkökulmani kuvauskohteisiin: huomatkaa ihon epätasaisuus. Jos meikkivoidetta olisi vähemmän /ei lainkaan, niin iho näyttäisi yhtä nuorekkaalta kuin allekirjoittaneella..;-)

  VastaaPoista
 4. Niin, Justiina, tähän ei miehenä kai paljoa uskalla sanoa... :)
  Oikeastaan vain sen, että on jotenkin lohdullista havaita, että kauniilla ihmisilläkin on pieniä puutteita tai epätäydellisyyksiä, mutta tämä on hyvä vain, inhimillistää heitä.

  Valokuva on siitä voimakas väline, että sillä pääsee lähelle - lähemmäksi kuin yleensä oikeasti pääsisi - ja voi vielä tietokoneella oikein zoomata. Kun tarpeeksi "zoomaa" niin virheitä/epäteydellisyyksiä löytyy, jokaisesta :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!