3.6.2010

Vanha korentokuva

Irman blogissa oli puhetta sudenkorennoista. Tässä yhteydessä esitin arveluni, että korennoilla olisi jonkinlaiset "silmäluomet" tai "kuoret", jotka korento saa silmiensä suojaksi. Päädyin tähän arveluuni eräiden viime syksynä ottamieni korento kuvien pohjalta. Postitan nuo kuvat tähän nähtäväksi. En tiedä onko korennolla "silmäluomet" tai jotain vastaavaa, mutta keskimmäisessä kuvassa on jotain poikkeavaa korennon silmien edessä. En tosin tiedä mitä :)
Voi olla, että silmäni tekevät minulle tepposet, mutta en osaa arvata mitä tuon korennon silmien edessä on...
vai onko se jotenkin "venyttänyt" suutaan... :)

6 kommenttia:

 1. Miten minulle tuli sellainen mielikuva, että korento aukoo tässä suutaan, ja tuo keskimmäisessä kuvassa oleva lärpäke olisi ylähuuli... Vaihtoehtoisesti korento nostaa päätään takakenoon, jolloin "naamaa" näkyy vähän enemmän. Mene tiedä. Mielenkiintoinen kuva joka tapauksessa harvinaisesta korennosta. Enpä ole koskaan nähnyt, taitaa olla niitä etelän ihmeitä. Kiitos penkomisvaivasta, Jape. Toivottavasti saat tähän viisaampiakin kommentteja...

  VastaaPoista
 2. Voit hyvinkin olla oikeassa Irma.

  Minulle tulee nyt mieleen tuo sinun esittämä vaihtoehto, eli että korennolla on pää takakenossa. Luulen että siitä on kysymys...

  Tämä korento on ilmeisesti punasyyskorento.

  "Alkuperäinen" tätä korentoa koskeva postaukseni on täällä. Siellä korento on tosin hiukan eri kulmasta kuvattuna, mutta samana ajankohtana kuvattu kumminkin, kuin nämä kuvat.

  VastaaPoista
 3. Minustakin näyttää, että jotenkin korento siinä päätään liikuttelee. En ole koskaan miettinyt/seuraillut, kuinka paljon korennon tapaisten hyönteisten pää ja kaula yleensä liikkuu. TUlee helpost sellainen olo, että ne ovat kitiinikuoressaan tönkköjä ja aina samassa asennossa, mutta varmaan heillä on paljon niveliä joita liikutella jos tarve vaatii.

  Mutta onpas komea korento, todella kaunis laji. Enpä muista nähneeni ennen, kiitos esittelystä.
  Pitäisikin alkaa harrastaa hyönteisiä enemmän tänä kesänä, siellä on minulle paljon tutkimatonta sarkaa ja kaikenlaisia uusia ihmeitä voisi pompata esiin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos uuvana! :)

  Nämä punsyyskorennon kuvat on otettu viime syyskuun alussa (todella lämmin ja kaunis päivä) Vanhankaupunginlahden pitkospuilla. Siinä piilokojulta "kaaressa" kohden Lammassaaren pitkospuita lähtevällä osuudella.

  Minulle linnut ovat jotenkin pääkuvauskohde nyt, mutta koitan kyllä kuvata kaikkea, kuten perhosia ja näitä sudenkorentojakin, aina kun ne sattuvat näköpiiriini kohtuullisella etäisyydellä ja jos minulla on kamera mukana :)

  Joskus olen onnistunut sisiliskonkin tuurilla saamaan kameranetsimeeni, tuli jopa aika hyvä kuvakin ja ihan sisiliskon "tasolta" :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä sillä on pää takakenossa. Sudenkorennothan liikuttelevat päätään aika paljonkin ympäriinsä. Joskus siitä saa hauskoja kuviakin. Luomia niillä ei ole, mutta silloin tällöin näen niiden pyyhkäisevän silmiä jaloillaan.

  VastaaPoista
 6. Aivan, Hullukaali, olen tuohon taipuvainen uskomaan. Ihmettelen, kuinka minulle ei alunperin tullut mieleen mahdollisuus korennon pään taipumiseen. Pähkäilin tuota yhtä kuvaa nimittäin jo viime syksynä, että mistä siinä on kyse...
  No, tässä huomaa kuinka huonosti tunnen hyönteisiä ja näitä korentoja ja sitä mihin ne "taipuvat" :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!