4.6.2010

Olisiko joku kirvinen?

Nämä kuvat on otettu saman päivänä, kuin toisessa blogissani olevat, pensaskertuiksi paljastuneet, linnut. Nämä on otettu noin tuntia aikaisemmin Helsingin Vanhankaupunginlahdella olevaan Lammassaareen vievillä pitkospuilla.

Tähyilin ruovikkoon ja kuuntelin sieltä kuuluvaa laulua. Aika ajoin sieltä joku lintu tulikin hetkeksi esiin, mutta niin pikaisesti, että sitä ei ehtinyt millään kuvata. Kävi kuitenkin jonkinlaista tuuria, kun seuraavien kuvien lintu tuli sitten yllätyksekseni hetkeksi istuskelemaan erään pitkospuita määrä välein reunustavan topan päähän. Paha vain, että lintu päätti valita aika etäisen tolpan ja minulla oli vain 70-200 mm objektiivi kiinni kamerassa, joten kuvattu lintu jäi aika pieneksi. Postitan nämä kuvat nyt tänne, koska näitä kuvia on todella reippaasti rajattu, jotta linnusta saisi edes jotain selvää.Koitin Lintuoppasta katsoa mikä lintu voisi olla kyseessä, mutta en saanut selvää varmuutta. Ihan arvauksena heitän, että kyseessä voisi olla joku kirvinen, mutta en tiedä mikä...

4 kommenttia:

 1. Yleisimmät kirvislajit ovat metsä- ja niittykirvinen. Muut kirvislajit ovat harvinaisia näihin kahteen verrattua.
  Niitty' ja metsäkirvinen ovat hyvin samannäköisiä maastossa. Paras erotusmerkki onkin äänet.

  Tuo maasto (luhtaniitty) olisi enemmän niittykirvisen biotooppia, mutta voihan metsäkirvinenkin tuonne olla lennähtänyt. Heitäkin on heti siinä Viikin arboretumin ympäristö metsissä kumminkin.
  Veikkaisin noista lajeista jompaakumpaa, paha sanoa sen tarkemmin.

  VastaaPoista
 2. No jompaa kumpaa minäkin veikkaan, uuvana, joko metsä- tai niittykirvistä. Tuo paikka, jossa kuvasin, sopisi periaatteessa aika hyvin kummallekin, mutta enemmän olisin niittykirviseen kallellaan. Ne ovat tosin niin saman näköisiä Lintuoppaan kuvista päätellen, joten paha sanoa varmuudella. Äänet olisvat varmaan nyt avuksi, mutta en valitettavasti niitä yhtään muista millaisia olivat.

  Täytyykun muistaa käydä tuolla Viikin Arboretumin metsiköissä, samalla kun käy sen puolen lintutorneilla, jos siellä näkisi näitä pienempiä lintuja hiukan paremmin. Tosin siellä on nyt puissa lehdet joten se hankaloittaa...

  VastaaPoista
 3. Aivan, pikkulintujen kuvaaminen muuttui kertaheitolla hankalaksi kun lehti putkahti puihin. Ehkä se syksyllä taas vähän helpottuu... vaikka en kyllä silti toivo että vielä syksy tulisi. Mukavahan on niitä lehtiäkin kuvailla tässä välillä. ;)

  VastaaPoista
 4. No, tosi on uuvana. Nyt on hankalaa saada lintua kuvaan vaikka äänen kuulee ja vielä läheltä. Epäilemättä tulee paljon lehtiä vielä kuvaan, mutta ehkä johonkin sattumalta osuisi lintukin :)

  Muutaman etäisen kuvan sain viime pyhänä näiltä samoilta pitkoksilta. Toinen taitaa olla se pensaskerttu, toisesta en tiedä...

  Joo, ei tässä syksy lintukuvauksen takia tarvitse tulla vielä pitkään aikaan. Täytyy koittaa kuvailla muuta ja jos tuurilla sitten lintujakin. Nämä pienemmät on hankalia, mutta ehkäpä vesilintuja sitten...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!